email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tratamentul TVA pentru bunurile acordate in mod gratuit sub forma de mostre de catre un furnizor extern

tvatratament tva

TRATAMENTUL TVA PENTRU BUNURILE ACORDATE IN MOD GRATUIT SUB FORMA DE MOSTRE DE CATRE UN FURNIZOR EXTERN

Importul bunurilor destinate promovarii comertului fac referire la:

- Mostre cu valoare neglijabila;

- Materiale tiparite si materiale publicitare;

- Bunuri folosite sau consumate la targuri comerciale sau in cadrul unor evenimente similare.

Ne vom referi in continuare la tratamentul fiscal al TVA aferenta bunurilor care sunt acordate in mod gratuit sub forma de mostre de catre un furnizor extern.

Mostrele de bunuri reprezinta orice articol reprezentand un tip de bunuri al carui mod de prezentare si a carui cantitate, in cazul bunurilor de acelasi tip sau de aceeasi calitate, exclud orice posibilitate de utilizare a acestuia in alt scop decat cel al obtinerii de comenzi.

In baza prevederilor art. 142 alin. (1) lit. d) din Codul fiscal si conform art. 72 alin. (1) lit. a) din Ordinul M.F.P. nr. 2220/2006 privind aprobarea Normelor privind scutirea de la plata TVA si a accizelor pentru importurile definitive ale anumitor bunuri, prevazute la art. 142 alin. (1) lit. d) si art. 199 alin. (3) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, SUNT SCUTITE DE PLATA TVA LA IMPORT, mostrele de bunuri cu valoare neglijabila care pot fi folosite numai pentru obtinerea unor comenzi de bunuri de tipul celor reprezentate de mostre, cele de mici dimensiuni, reprezentative pentru bunurile destinate unui targ comercial sau unui eveniment similar.

In conformitate cu art. 142 alin. (1) lit. d ) din Codul fiscal si conform art. 77 din Ordinul M.F.P. nr. 2220/2006, SUNT SCUTITE DE PLATA TVA LA IMPORT bunurile care urmeaza sa fie supuse examinarii, analizei sau testarii, in vederea stabilirii compozitiei lor, a calitatii sau a altor caracteristici tehnice in scopuri informative sau in vederea unor cercetari industriale sau comerciale.

Mostrele transportate sau expediate in Romania dintr-un alt stat membru , se considera o achizitie intracomunitara efectuata in Romania, in baza art. 126 alin. (3) lit. a ) si in conformitate cu art. 132 cu 1 alin. (1) din Codul fiscal, si se aplica SCUTIREA DE TVA in baza art. 142 alin. (1) lit. b ) din Codul fiscal.

Bunurile care sunt acordate gratuit sub forma de mostre , de catre agentul economic, in cadrul campaniilor promotionale, pentru incercarea produselor sau pentru demonstratii la punctele de vanzare, alte bunuri acordate in scopul stimularii vanzarilor intra sub incidenta prevederilor art.128 alin (8) lit. e din Codul fiscal al Romaniei, prin urmare NU CONSTITUIE LIVRARE DE BUNURI.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvatratament tva


Data aparitiei: 30 August 2007

Votati articolul "Tratamentul TVA pentru bunurile acordate in mod gratuit sub forma de mostre de catre un furnizor extern":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Lista datornicilor ANAF 2024. Afla daca ai datorii la Fisc in T1 din 2024!

    • Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat lista cu firmele care nu si-au platit obligatiile fiscale in T1 2024. Fiscul afiseaza trimestrial lista cu contribuabilii care au obligatii fiscale restante ce depasesc valoarea de 100.000 de lei, cunoscuta si sub denumirea de “lista rusinii”. Lista datornicilor ANAF pentru T1 2024 Lista datornicilor este reglementata de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea si completarea Proce...» citeste mai departe aici

  • Marfa in custodie la un client intrat in insolventa: putem sa constituim un provizion pentru litigii?

    • In cele ce urmeaza analizam situatia cu privire la constituirea unui provizion pentru marfa trimisa clientului intrat in insolventa si care se afla in custodie, cu probabilitate foarte mica de a fi recuperata. Vom afla de la specialistul nostru daca este fezabil sa constituim un provizion pentru litigii. Studiu de caz privind marfa in custodie - provizioane pentru litigii Intrebare: "Avem un client intrat in insolventa, la care am l...» citeste mai departe aici

  • Dosarul Permanent al Clientului: Model Editabil si Recomandari

    • Inchipuiti-va ca una dintre firmele careia ii tineti contabilitatea este supusa unui audit sau unui control de la Fisc, situatie in care, evident, trebuie sa poata furniza pe loc tot felul de documente care i se solicita – de la statutul firmei si lista actionarilor pana la rapoarte financiare, facturi, declaratii fiscale, documente de plata, contracte etc.   Nicio problema!  Dvs., contabilul firmei, aveti toate aceste documente intr-un fi...» citeste mai departe aici

  • Declarare punct de lucru cu mai putin de 5 salariati: ce formular se depune la ANAF

    • Cu privire la deschiderea unui sediu secundar (punct de lucru), va reamintim ca, indiferent de numarul de salariati care lucreaza la respectivul sediu secundar, acesta trebuie declarat la ANAF. In cazul sediilor secundare cu mai mult de 5 salariati, in urma declararii la organul fiscal competent se va aloca un cod de inregistrare fiscala distinct, plata impozitului pe veniturile salariale efectuandu-se tot de societatea mama, insa la rubrica „beneficiar&r...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X